. Ma Márk napja van.
Gödöllőiek is találhatók a NAV adóslistáján
2014-01-30 11:21:13
Gödöllőiek is találhatók a NAV adóslistáján

Gödöllőiek is találhatók a NAV adóslistáján

A Nemzeti Adó és Vámhivatal a napokban közzétette a legfrissebb adóslistákat.  A 2013. december 31-én nagyobb összegű adótartozással rendelkezőket tartalmazó névsorokban gödöllői magánszemélyek és gazdasági társaságok is szerepelnek.

 

A hátralékos magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül azoknak a nevét és címét hozták nyilvánosságra, akik legalább 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek.

 

A négyezres listán hét gödöllői nevet találtunk, ötöt a magánszemélyek és kettőt az egyéni vállalkozók között. Számuk – másokkal összevetve – nem tűnik nagynak, bár az összehasonlítás nehéz, hiszen azokban a térségekben, ahol a lakosság kevesebb adóköteles jövedelemmel rendelkezik és az egyéni vállalkozók is kevesebben vannak, ott a viszonyítási alap is kisebb. A főváros környéki régióban, a városunkhoz hasonló adottságú és valamivel kisebb települések között is találtunk azonban olyanokat, ahol az adósok a gödöllőieknél többen vannak.

 

A nem magánszemélyek esetében 100 millió forint az értékhatár, és szintén a legalább fél éven keresztül folyamatosan tartozó gazdálkodó szervezeteket sorolják fel a listán. Összesen 1624-et.

 

A cégek listáján szembetűnő a fővárosi fölény. Városunk nevével hatszor találkoztunk, a hasonló adottságú településekével nagyjából egyező nagyságrendben.

 

Az érintett gödöllői székhelyű V8 AUTÓPARK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, CARPATIA TRANS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., MÉLYÉPSZOLG Mélyépítő Kft., PANNONPLAST Karbantartó Kft., REINER MULTIKOM Gyártó és Szolgáltató Kft. és SANTEMED HUNGARY Zrt. hátralékai nem látszanak újkeletűnek. Közülük öt – többnyire évek óta – felszámolás alatt áll. 

Utoljára frissítve: 2014-01-30 11:36:23

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>