. Ma Gedeon napja van.
Kiakadt a Fidesz Gémesi György ünnepi beszédén
2013-08-27 15:48:39
Kiakadt a Fidesz Gémesi György ünnepi beszédén

Kiakadt a Fidesz Gémesi György ünnepi beszédén

A szigorúan jobboldali Antall József nézeteit felidéző beszédével Gödöllő polgármestere - a fideszesek szerint - nyíltan vállalta az európai baloldal gondolatiságát. Augusztus 20-ai beszédében Gödöllő polgármestere, Gémesi György azt mondta, hogy a magyarság érdekében szövetségeket kell kötni, és nem máshol, hanem itt, Európában.

 

„Igaz, ehhez időnként önkorlátozásra van szükség, ami nem jelent megalkuvást, viszont a későbbi eredményesség szempontjából elengedhetetlen. Mert ezen a páston jól kiválasztott taktikával, türelemmel, ésszel és nem kétharmaddal lehet győzni.” - fogalmazott a polgármester. 


A kereszténység pedig olyan értékrendet jelent, amely „meg kell határozzon bizonyos korlátokat még a politikában is, amit átlépni tilos. E nélkül nem lesz se politikai, se gazdasági megújulás…”


Európai uniós tagságunkról kiemelte: „Mi döntöttünk népszavazással a csatlakozásról, … Ne tegyünk úgy, mintha ez nem így történt volna!” Tudomásul vettük a játékszabályokat és elfogadtuk az azóta ideérkezett hatalmas mennyiségű pénzt. Az EU támogatásával épült meg a gödöllői főtér is, ahol az ünnepség zajlik, vagy a Kastélylovarda, ahol éppen az uniós elnökségnek tudtunk kiváló helyszínt biztosítani. „Tisztában vagyok azzal, hogy az unió is küszködik rengeteg bajjal és problémával, mint ahogyan a világ összes országa. Tudjuk, ha versenyképes akar maradni Európa a világban, még sok változásra, megújulásra van szüksége. Nekünk ebben a folyamatban nem szabadságharcra, hanem aktív részvételre van szükségünk és lehetőségünk. Európa lehetőség, és ezt ki kell használni, élni kell vele. Mint ahogyan ezt Szent István is felismerte és élt vele, és Magyarország akkori felemelkedéséhez nagyban hozzájárult a jó európai politika.”

 

Valószínűleg az itt idézett gondolatok is hozzájárultak ahhoz, hogy a nagy tapssal fogadott beszédnek akadtak kritikusai. Oly annyira, hogy a Fidesz Gödöllői Szervezete honlapján nyilatkozatot tett közé, amely szerint Gémesi a jelenlegi kormányt „ekézte”, összefogás helyett átállt a támadók közé. Érdeklődéssel várjuk, mit mond városunk polgármestere a „furcsa vádra”, amely szerint nyíltan közösséget vállalt a baloldal politikájával és gondolatiságával.

Utoljára frissítve: 2013-09-02 14:07:49

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Majercsik János
Gratulálok a beszédhez!!!
2013-09-04 20:33:57

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>