. Ma Gedeon napja van.
Neonáci túrázó a tartalékos katonák toborzását szervező gödöllői egyetemista?
2014-01-19 11:11:52
Neonáci túrázó a tartalékos katonák toborzását szervező gödöllői egyetemista?

Neonáci túrázó a tartalékos katonák toborzását szervező gödöllői egyetemista?

Bár a honvédelmi tárca a Népszava kérdésére cáfolta, hogy a Várból történt nyilas-német kitörés emlékét őrző neonáci túra szervezéséhez a minisztérium által támogatott Magyar Önkéntesek Szövetségének bármi köze volna, mi mégis találtunk az eseményre bejelentkezett fiatalok között önkéntes tartalékos katonát. És nem is akárkit.

 

A közismerten szélsőjobboldali rendezvény facebook oldalán található jelentkezési lista szerint „ott lesz” Frankó Soma, a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos katonája, őrmester és rajparancsnok helyettes, ahogy a közösségi portálon magáról írja.

 

További pikantéria, hogy a SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának hallgatója facebook profilja borítóképének azt a fotót választotta, amely a Magyar Honvédség és a Szent István Egyetem között létrejött együttműködési megállapodás aláírásakor készülhetett (az eseményről mi is hírt adtunk), s amelyen ő is ott áll az egyetemi vezetők és a HM képviselői mellett.

 

Azért szerepelhet a csoportképen, mert – mint az egyetemi illetékesektől megtudtuk - résztvett a megállapodás aláírásának előkészítésében, szervezésében, és jelen volt a megállapodás aláírásánál is. Nem egyszerű tartalékos katona tehát a gödöllői egyetemista, hanem a Magyar Honvédség önkéntestoborzásának egyik szervezője.

 

Ehhez képest már egyáltalán nem érdektelen, hogy bejelentkezett a nácibarát rendezvényre. Talán érdemes volna – akár az egyetem, akár a tárca részéről – utána nézni, hogy a honvédség önkéntes tartalékos állománya feltöltésének elősegítésére létrehozott toborzó pontokon és egyéb rendezvényeken történhetnek-e politikai szervezkedések is. Állampénzen, természetesen.

 

(Megjegyezzük: a jelentkezési lista mai állapotát lementettük, és egy esetleges névazonosság miatti félreértés sem lehet, mert a listán szereplő névre kattintva jutottunk el az egyetemistát egyértelműen beazonosító profilra.)


Képvetítőnk fotójának forrása: Frankó Soma facebook profilja.


Utoljára frissítve: 2014-01-19 22:44:58

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>