. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Önkéntes tartalékos katonák toborzását segíti az egyetem
2013-11-15 12:46:28
Önkéntes tartalékos katonák toborzását segíti az egyetem

Önkéntes tartalékos katonák toborzását segíti az egyetem

A Szent István Egyetem a nyolcadik, azoknak a felsőoktatási intézményeknek a sorában, amelyekkel a Magyar Honvédség együttműködési megállapodást kötött az önkéntes tartalékos rendszer feltöltésének elősegítése érdekében. A dokumentumot dr. Tőzsér János, az egyetem rektora és Vanyur Tibor mérnök ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka írta alá, az elmúlt héten.

 

Az együttműködés tartalmáról – érdeklődésünkre – Mezei Tibor, az egyetem főtitkára adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a megállapodás keretjellegű, amelynek értelmében az egyetem elsősorban a helyszínt és a feltételeket tudja biztosítani a honvédelmi nevelésre irányuló és az önkéntes tartalékos toborzó tevékenységekhez. Lényege, hogy a SZIE – a graduális képzésben, valamint az egyetem arra megfelelő rendezvényein, illetőleg az e célra kialakított speciális foglalkozásokon – lehetőséget teremt a Honvédség számára, hogy a hallgatókkal szervezett formában találkozhassanak. Ezek a találkozások alkalmasak lehetnek arra, hogy felkeltsék az érdeklődést az önkéntes tartalékos szolgálat iránt, illetve alkalmasak a toborzásra is.

 

Hozzátette, hogy eddig csak a keretmegállapodás előkészítése, kölcsönös elfogadása és aláírása valósult meg. A részletek kimunkálása ezután fog megtörténni. A tervek között szerepel, hogy a SZIE által szervezett egyetemi rendezvényeken a Honvédség mobil toborzóponttal vesz részt. Az önkéntes tartalékos rendszer feltöltésének elősegítése érdekében hirdetéseket helyeznek el az egyetem területén, felhívást tesznek közzé az intézményen belüli elektronikus kommunikációt szolgáló Neptun rendszerben, továbbá toborzó pontot hoznak létre egy, az egyetem által biztosított helyiségben. A toborzó pont létrehozása és működtetése lehetőséget teremt arra, hogy a már önkéntes műveleti tartalékos hallgatók átadhassák az élményeiket és tapasztalataikat a szolgálat iránt érdeklődő társaiknak.

 

Megtudtuk, hogy a SZIE lehetővé teszi azt is, hogy a Honvédség szakemberei – az egyetemi szakok tantervében szabadon választható tantárgyként – honvédelmi nevelés témájú kurzust indítsanak. A tárgyat az egyetem minden telephelyén (kampuszán) meghirdethetik, bármely szak tanulói felvehetik, és ha kellő létszámban választják, akkor a kurzus elindítható lesz, akár már a februárban kezdődő tavaszi félévben is. A tananyagot a Honvédség szakemberei állítják össze, és az oktatást is ők végzik.

Utoljára frissítve: 2013-11-15 22:52:17

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>