. Ma Márk napja van.
Sajnos a focit gólra játsszák – Gödöllői SK-Örkény SE 0:2
2013-11-02 18:48:37
Sajnos a focit gólra játsszák – Gödöllői SK-Örkény SE 0:2

Sajnos a focit gólra játsszák – Gödöllői SK-Örkény SE 0:2

Pedig nagyon készültek a fiúk.

Ígérték, fogadták, hogy feledtetik a múlt heti fiaskót.

Október 26-án ugyanis, hazai pályán, Törökbálint ellen az utolsó percekben „szórt el” két pontot a Gödöllő. Azért is fájt nagyon a végén bekapott egyenlítő gól, mert – mivel egyforma pontszámmal álltunk a tabellán –, „ki-ki”” meccs volt a mérkőzés. Ha nyerünk, akkor három ponttal megelőzzük őket a tabellán.

 

 

 

A mostani ellenfél, Örkény eddig egy ponttal gyűjtött többet, mint a Gödöllői SK. Itt is adott volt tehát a lehetőség, hogy megelőzzük őket. Ráadásul ismét hazai pályán játszottunk.

 

Sajnos nem sikerült, veszített a csapat: GÖDÖLLŐI SK – ÖRKÉNY SE  0:2

Ráadásul ismét gólt kaptunk az utolsó percekben, bár a három pontot e gól nélkül is a vendégek gyűjtötték volna be.  

 

Az örkényiek kék-sárga, a hazaiak fehér-kék mezben léptek pályára. Jól kezdett a Gödöllő, de hamar jött a hidegzuhany. Még negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor vezetést szerzett a vendégcsapat. Mégpedig egy vitatható tizenegyesből. És itt jön az cikk első közhelye: vitatható vagy nem, „Tizenegyes az, amit a bíró megad”. A bíró pedig megadta, az örkényiek belőtték, egy nulla oda.

 

A gól után is a hazaiak uralták a pályát, azonban mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. Elég egysíkúan, kiszámíthatóan vezették a támadásokat, a szervezetten játszó örkényi védelem pedig könnyen hárította a főleg középen erőltetett gödöllői akciókat. Így aztán egy nullás vendégvezetéssel zárult az első félidő.

 

Szeretném leszögezni, hogy nincs edzői licencem, és messze kerülni akarom a „észtosztó tudósító” szerepét. De a meccset nézve elég feltűnő volt, hogy mennyire szétszakadt a pálya a gödöllői csapat szempontjából.

Hosszában is és keresztben is.

Egyrészt a hátvédsor és a csatárok közötti területet nem tudta bejátszani a hazai középpálya, másrészt a támadások túlnyomó része a baloldalon folyt. Miközben a jobbszélen sokszor üresen árválkodott és – labdát, az indítást hiába várva – szomorkodott Oszvári Tamás, „Oszi”.

 

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, bár Jenei Sándor többször átszervezte a támadó sorokat. Meddő gödöllői mezőfölény, szórványos örkényi kontrák.

Igaz, hogy a hazai csapat végigtámadta a meccset, de itt következik tudósításunk második elcsépelt közhelye: „A focit gólra játsszák”.

És rögtön utána a harmadik közhely:

„A sok kihagyott helyzetnek előbb-utóbb kapott gól a vége”.

Úgy történt most is, ahogy az már lenni szokott.

A meccs végén az örkényiek szögletből „találtak” még egy gólt és ezzel bebiztosították a győzelmet.

 

Érdekes színfoltja volt a mérkőzésnek az örkényi szurkolótábor. Egészen pontosan huszonegy fő. Beleértve azt a néhány vezérszurkolót, aki nem lankadva, nagyon lelkesen, nagyon hangosan és – nyomdafestéket nem tűrő – nagyon obszcén módon üvöltözték végig a meccset. 

 

Bár internetes hírportálként nyomdafestéket nem használunk, fiatalkorú olvasóink védelmében most mégsem idéznénk az örkényi mondatokat. 

Na jó, – szinte látom magam előtt a felháborodott, konkrét példát követelő olvasók ezreit –, meghajlok a tömegigény előtt, és ideidézem az egyik legszelídebb mondatot, ami egyébként nálam elnyerte a különdíjat:

 „Mi mindenütt hazai pályán vagyunk! Még Azerbajdzsánban is, f…lóbálók!”

Hogy ez utóbbi kitétel kire vonatkozott? A csapatra, az ellenfélre, saját magukra? Netalán cizellált kormánykritikát próbált megfogalmazni az eltorzult arccal üvöltő örkényi szurkoló?

Ezt valószínűleg sose fogjuk megtudni. 

 

Egyébként a több mint százfős gödöllői szurkolótábor meglepően fegyelmezetten viselte az örkényi ordibálást. Ahogy az egyik hazai szurkoló megjegyezte:

„Hagyjátok, az örkényi kollégák mosolya nyilvánvalóan nem a víztől van”

Pontos diagnózisát meg tudjuk erősíteni, mint a képen is látható.

 

Mindez azonban természetesen semmit nem változtat a tényen, hogy a Gödöllői SK nyolc nap alatt öt pontot veszített hazai pályán. Ráadásul – a játék képe alapján – semmivel nem jobb csapatok ellen.

 

És akkor tudósításunkban ide kívánkozna a negyedik közhely, mi szerint egy ilyen sorozat általában azt mutatja, hogy bajok vannak a csapat háza táján.

Kósza hírek szerint ráadásul olyan bajok, amelyek megoldását nem a csapat edzőjétől vagy a játékosoktól kell várni.

Reméljük tévedünk, ezért ezt a negyedik közhelyet – a többitől eltérően – nem is vastagítottuk ki.

 

Lelkes gödöllői szurkolóként pedig abban a reményben fejezzük be a tudósítást, hogy maga a csapat fogja cáfolni és okafogyottá tenni az előző bekezdést.

Azzal, hogy jövő szombaton, 2013. november 9-én, délután fél kettőkor Üllőn majd megmutatja…

Utoljára frissítve: 2013-11-02 19:33:08

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>